Bagt blomkål med persille og citron
27. september 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Vil du servere et lækkert vegetarisk tilbehør til maden, skal du kaste dig ud i at bage en hel blomkål i ovnen. Krydr den med chili og spidskommen, så kommer den milde blomkål virkelig til sin ret.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Fjern blomkålsbladene, og skyl blomkålen. Placér blomkålen i et ovnfast fad.
Skyl citronen, og riv skallen fint. Skyl persille og basilikum, og hak det fint.
Rør citronskal, friskpresset citronsaft, næsten al persille, basilikum, smør, chipotle, spidskommen, salt og peber sammen.
Smør halvdelen af kryddersmørret ud over blomkålen.
Bag blomkålen i ovnen i 45-60 minutter. Stik evt. i blomkålen for at se, at den er tilpas blød.
Drys resten af persillen over blomkålen, før den serveres. Servér blomkålen med det sidste kryddersmør.
Tip!
Vil du variere opskriften, kan du bruge flødeost i stedet for smør. Følg ellers samme fremgangsmåde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk