Bagt blomkål med persille og citron

27. september 2021 af .

Foto: Peter Kam

Vil du servere et lækkert vegetarisk tilbehør til maden, skal du kaste dig ud i at bage en hel blomkål i ovnen. Krydr den med chili og spidskommen, så kommer den milde blomkål virkelig til sin ret.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Fjern blomkålsbladene, og skyl blomkålen. Placér blomkålen i et ovnfast fad.
Skyl citronen, og riv skallen fint. Skyl persille og basilikum, og hak det fint.
Rør citronskal, friskpresset citronsaft, næsten al persille, basilikum, smør, chipotle, spidskommen, salt og peber sammen.
Smør halvdelen af kryddersmørret ud over blomkålen.
Bag blomkålen i ovnen i 45-60 minutter. Stik evt. i blomkålen for at se, at den er tilpas blød.
Drys resten af persillen over blomkålen, før den serveres. Servér blomkålen med det sidste kryddersmør.

Tip!

Vil du variere opskriften, kan du bruge flødeost i stedet for smør. Følg ellers samme fremgangsmåde.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar