Bagt blomkål med parmesan

27. september 2021 af .

Foto: Peter Kam

Hvordan får man spist de sidste grøntsager? Kombinér dem med smeltet ost! Blomkål er i sig selv en ret mild grøntsag, men når du river masser af parmesan på toppen og bager den i ovnen, bliver den pludselig væsentlig mere spændende.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skyl blomkålen, og skær den i 2 cm tykke skiver. Falder blomkålen i stykker, kan du sagtens bruge de mindre stykker også.
Fordel stykkerne på en bageplade med bagepapir. Hæld olie over blomkålen, og krydr den med salt og peber.
Bag blomkålen i ovnen i ca. 20 minutter. Riv parmesanosten, og drys den over blomkålen. Bag blomkålen i yderligere 5-10 minutter.
Skyl citronerne, og riv skallen fint. Pres saften. Pil hvidløget, og pres den. Skyl persillen, og hak den fint.
Bland citronskal og -saft, hvidløg, persille, olie, salt og peber. Servér blomkålen med krydderolien.

Tip!

Nogle gange kan du købe blomkål i buketter i en pose i supermarkedet. Vil du spare lidt tid, kan du bruge de buketter i stedet for at skære blomkålen i skiver. De er tit lidt mindre, så de skal have lidt kortere tid i ovnen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar