Bagt blomkål med parmesan
27. september 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Hvordan får man spist de sidste grøntsager? Kombinér dem med smeltet ost! Blomkål er i sig selv en ret mild grøntsag, men når du river masser af parmesan på toppen og bager den i ovnen, bliver den pludselig væsentlig mere spændende.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl blomkålen, og skær den i 2 cm tykke skiver. Falder blomkålen i stykker, kan du sagtens bruge de mindre stykker også.
Fordel stykkerne på en bageplade med bagepapir. Hæld olie over blomkålen, og krydr den med salt og peber.
Bag blomkålen i ovnen i ca. 20 minutter. Riv parmesanosten, og drys den over blomkålen. Bag blomkålen i yderligere 5-10 minutter.
Skyl citronerne, og riv skallen fint. Pres saften. Pil hvidløget, og pres den. Skyl persillen, og hak den fint.
Bland citronskal og -saft, hvidløg, persille, olie, salt og peber. Servér blomkålen med krydderolien.
Tip!
Nogle gange kan du købe blomkål i buketter i en pose i supermarkedet. Vil du spare lidt tid, kan du bruge de buketter i stedet for at skære blomkålen i skiver. De er tit lidt mindre, så de skal have lidt kortere tid i ovnen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk