Bagt blomkål med kantareller og syltede rødløg

21. december 2020 af .

Foto: Maria Warnke Nørregaard

Har du plukket kurven fuld af smørgule kantareller? Uanset om du har fundet de lækre svampe i skoven eller grøntafdelingen i supermarkedet, smager de skønt i den her salat med broccoli og linser.

Bemærk
Trækketid: Mindst 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær løg i skiver, og læg dem i et glas.
Varm vand, eddike og sukker i en gryde, indtil sukkeret er opløst. Hæld væsken over rødløget, og lad det trække i mindst 1 time.
Tænd ovnen på 225°. Skær blomkålen i buketter, og vend dem i 1 spsk. olie, salt og peber. Bag blomkålen i ovnen i 15 minutter.
Rens kantarellerne, og skær dem i mindre stykker. Steg dem i smør i 5 minutter.
Hak persillen groft. Bland blomkål, kantareller, linser, persille og syltede rødløg i en skål.
Pisk 1 spsk. olie, friskrevet citronskal, friskpresset citronsaft, salt og peber sammen til en dressing. Hæld dressingen over salaten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar