Bagt blomkål med kantareller og syltede rødløg
21. december 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Har du plukket kurven fuld af smørgule kantareller? Uanset om du har fundet de lækre svampe i skoven eller grøntafdelingen i supermarkedet, smager de skønt i den her salat med broccoli og linser.
Bemærk
Trækketid: Mindst 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær løg i skiver, og læg dem i et glas.
Varm vand, eddike og sukker i en gryde, indtil sukkeret er opløst. Hæld væsken over rødløget, og lad det trække i mindst 1 time.
Tænd ovnen på 225°. Skær blomkålen i buketter, og vend dem i 1 spsk. olie, salt og peber. Bag blomkålen i ovnen i 15 minutter.
Rens kantarellerne, og skær dem i mindre stykker. Steg dem i smør i 5 minutter.
Hak persillen groft. Bland blomkål, kantareller, linser, persille og syltede rødløg i en skål.
Pisk 1 spsk. olie, friskrevet citronskal, friskpresset citronsaft, salt og peber sammen til en dressing. Hæld dressingen over salaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk