Bagt blomkål med halloumi, brændt honning og za’atar
3. maj 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Blomkål får en helt anden smag efter en tur i ovnen. Med flere slags ost på toppen kan retten serveres som alternativ til kød eller blot som lækkert tilbehør.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 230°. Skyl blomkålen, og del den i store buketter. Blanchér buketterne i 3 minutter i letsaltet vand. Skyl blomkålen i koldt vand, og dryp den godt af.
Vend blomkålen i 2 spsk. olivenolie, og fordel buketterne på en bageplade med bagepapir. Bag blomkålen i 10 minutter.
Drys za'atar over blomkålen. Riv halloumi groft på et rivejern over blomkålen. Bag blomkålen i yderligere 10 minutter, så osten bliver gylden.
Pil løg, og skær det i skiver. Varm honning i en gryde, til den er lysebrun, og tilsæt løgene. Steg løgene, til de er møre.
Fjern gryden fra varmen, og tilsæt eddike og 3 spsk. olivenolie. Rør rundt i gryden.
Fordel løgene over blomkålen. Riv parmesan over blomkålen.
Skyl persillen, og hak den groft. Drys persille over blomkålen. Servér gerne blomkålen sammen med ristede pitabrød eller græske fladbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk