Bagt aubergine med yoghurt
29. november 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Bagte auberginer med friske krydderurter og sødmefulde granatæblekerner er geniale til et gæstemåltid fyldt med små retter fra det mellemøstlige køkken.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 250°. Prik huller i auberginerne med en nål eller gaffel, og læg dem i et ovnfast fad.
Bag auberginerne i ca. 25 minutter, til kødet er mørt. Lad dem køle lidt af, og pil skindet af.
Rør harissa med granatæblesirup, olivenolie, za’atar og revet citronskal.
Smør yoghurt ud på 2 tallerkner, og placér 1 aubergine på hver. Dryp med harissaolie, og krydr med salt og peber.
Drys med med friske krydderurter og granatæblekerner. Servér med groft brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk