Bagt æblekage med rørt vaniljeis

Der kommer til at dufte formidabelt af kanel og stjerneanis, når du bager denne kage. Fyldet giver kagen en karamelagtig top, som når nye højder, serveret med blød vaniljeis.

Ingredienser

Udstyr

en springform, ca. 22 cm i diameter

Sådan gør du

Smelt smørret i en lille gryde ved lav varme.
Pisk æg og sukker sammen, til det er hvidt og luftigt. Hæld smørret i, og rør godt. Bland mel og bagepulver i dejen.
Skræl æblet, skær det i små tern, og vend dem i dejen. Hæld dejen i den smurte form. Tænd ovnen på 175°.
Skyl æblerne, skær dem i tynde både, og læg dem oven på dejen i et tæt mønster.
Bland farin, kanel og stjerneanis, og drys det over æblerne. Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør den let optøede vaniljeis med fløde og vaniljekorn, og servér til den lune æblekage.

Tip!

Kan du ikke finde stødt stjerneanis i supermarkedet, kan du støde hel stjerneanis selv i en morter eller kaffekværn.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
16. oktober 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar