Bærtærter med kokos
27. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Tegner
Du behøver ikke at gøre ret meget ved frosne bær for at trylle dem om til en sød dessert. Prøv at vende bærrene med sukker, vanilje og kokos, og fyld dem så i små, sprøde portionstærter med et tyndt marcipanlag ovenpå. En bid af sommer uden for sæsonen!
Bemærk
Hviletid: 1 time.
Ingredienser
Udstyr
6 små tærteforme
Sådan gør du
Bland mel, mandelmel og flormelis i en skål. Skær smør i mindre stykker, og hak dem ind i blandingen, til konsistensen er som rasp. Slå ægget ud i en kop, og pisk det let. <br />
Hæld ægget ned i skålen, og saml hurtigt dejen uden at ælte den for meget. Pak dejen ind i film, og lad den hvile køligt i en time.
Tænd ovnen på 180°. Smør 6 små tærteforme med smør. Rul dejen ud på et bord, der er drysset med lidt flormelis, og tryk 6 cirkler ud, for eksempel med en lille skål. Tryk dejen ud i tærteformene, og forbag bundene i ovnen i 5 minutter.
Riv marcipanen, og drys den over bundene. Stil dem tilbage i ovnen i 2 minutter.
Bland de to typer af bær med sukker i en skål, og lad det trække i 10 minutter. Rør kokosmel og vaniljesukker i.
Fordel bærblandingen i de forbagte tærtebunde. Bag dem i ovnen i ca. 14 minutter, til kanterne er sprøde, og bærmassen har sat sig lidt.
Spis tærterne kolde eller lune med en klat cremefraiche og mynteblade til.
Tip!
I stedet for 6 små kan dejen også laves til én stor tærte. Øg da bagetiden en anelse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk