Bærtærter med chokolade og skyrcreme
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Brug de bær, du har, og som du bedst kan lide. Eller gå i en helt anden retning og pynt med mango, passionsfrugt og halve druer.
Bemærk
Køletid: 1 time.
Ingredienser
Udstyr
fire små portionstærteforme
Sådan gør du
Smuldr smørret i melet, til det ligner brødkrummer. Tilsæt flormelis, og saml dejen med ægget til en fast kugle, men uden at ælte mere end højst nødvendigt.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 180°. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd tærteformene med dejen, så den dækker bund og kanter. Bag tærtebundene i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
Smelt chokoladen over vandbad, og pensl den på de afkølede tærtebunde.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk fløden til skum, og tilsæt flormelis og vaniljekorn. Vend skyr i med en ske, og fordel skyrcremen på tærtebundene, evt. med en sprøjtepose.
Pynt tærterne med masser af friske bær, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk