Bærsorbet med hvid chokolade og lakrids
30. marts 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Har du ikke en ismaskine, kan du hælde iscremen i en beholder og sætte den i fryseren. Rør rundt i cremen hver halve time, til den har en god konsistens.
Bemærk
Frysetid på ismaskine: Ca. 45 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld bær, sukker og vand i en gryde. Giv det et opkog, og lad det simre i 3-4 minutter. Tilsæt sirup og limesaft, rør sammen, og tag gryden af varmen.
Blend bærrene til puré med en stavblender direkte i gryden (sigt bærpuréen, hvis du ønsker en helt ensartet sorbet). Afkøl sorbetmassen helt.
Kør sorbetmassen på en ismaskine, til den får en god og cremet konsistens. Det tager ca. 45 minutter. Hæld sorbeten i en skål eller plastikboks, og sæt den i fryseren indtil servering.
Smelt forsigtigt den hvide chokolade i en skål over vandbad. Knus peber-bolsjerne i en morter.
Smør teskefulde af den hvide chokolade ud på et stykker bagepapir i 5-6 cm lange baner på 2 cm's bredde. Drys med knuste peberbolsjer og et drys lakridspulver. Sæt det et køligt sted, til chokoladen stivner.
Anret skefulde af bærsorbet med friske brombær og hvid chokolade med lakrids.
Tip!
Læg et håndklæde omkring beholderen med sorbeten, imens den står i fryseren. Så bevarer isen sin cremede konsistens, hvis du f.eks. vil servere den 6-8 timer senere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk