Bærsmoothie med ristede havregryn og lakrids
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En frisk og kold smoothie skal nok få dig til at komme hurtigt ud af fjerene om morgenen. De ristede havregryn på toppen sørger for en god og vedvarende mæthed.
Ingredienser
Sådan gør du
Kom de frosne bær i en blender eller foodprocessor sammen med moden, skrællet banan skåret i mindre stykker.
Tilsæt friskpresset appelsinsaft, mælk og honning, og blend det hele til en cremet og jævn smoothie.
Du kan evt. justere smoothiens konsistensen med lidt ekstra appelsinjuice eller mælk, hvis du gerne vil have den tyndere og mere flydende.
Rist havregrynene på en tør, varm pande, til de er let gyldne og får en nøddeagtig duft. Rør i dem, så de bliver jævnt ristet.
Hæld smoothie i høje glas, og drys med de ristede havregryn og en smule lakridspulver efter smag. Servér smoothien med ske og et tykt sugerør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk