Bærkage med limecreme og kokos
7. september 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: columbus leth
En saftig kage proppet med friske bær. Du kan også hælde dejen i 12 muffinforme og bage muffins i ovnen ved samme temperatur i 18-20 minutter.
Ingredienser
Udstyr
1 rugbrødsform, ca. 1,8 liter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 185°. Smelt smørret i en lille gryde. Riv marcipan groft.
Slå æggene ud i en skål, tilsæt sukker, og pisk blandingen lys og luftig med en elpisker.
Bland mel og bagepulver i en skål, og sigt det i dejen. Rør smør og marcipan i dejen, og vend forsigtigt skyllede bær i til sidst (se tip).
Hæld dejen i en rugbrødsform med bagepapir, og bag kagen i ovnen i 35-40 minutter. Afkøl på en bagerist. Tjek med en strikkepind eller kniv, om kagen er gennembagt i midten.
Skyl limen, og riv skallen i tynde strimler (gem til pynt). Rør mascarpone sammen med limesaft og flormelis i en skål.
Anret kagen på et fad, og smør limecreme på toppen. Drys kagen med kokosflager, og top med friske bær og limestrimler.
Tip!
Hvis du vender bærrene med 2 spsk. mel i en skål, fordeler de sig bedre i kagen og risikerer ikke at lægge sig i bunden af formen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk