Bacon med persilleristet selleri og rødbedesalsa
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Bacon og rødbede er en forførende kombination. Køb gerne bacon i et helt stykke, så du selv kan skære kødet i flotte, tykke skiver.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær de syltede rødbeder i meget små tern. Rens forårsløgene, og skær dem i meget tynde skiver. Riv halvdelen af citronskallen på den fine side af et rivejern. Skær citronen over, og pres saften af en halv citron.
Bland rødbedetern, forårsløg, kapers, citronskal, citronsaft og olivenolie sammen i en skål. Smag rødbedesalsaen til med salt og peber.
Skær baconstykket i lige tykke skiver med en skarp kniv, og steg dem sprøde og gyldne i olie på en varm pande. Tag baconskiverne op, og læg dem til afdrypning på et stykke fedtsugende papir. Lad panden være varm.
Skræl knoldsellerien, og skær den i grove både. Steg dem i baconfedtet på panden i 3-4 minutter.
Skyl persillen, og hak den groft. Vend persillen med den stegte selleri på panden, og krydr med salt og peber fra kværn.
Anret den sprødstegte bacon på tallerkener sammen med persilleristet selleri og rødbedesalsa. Drys med grofthakkede mandler.
Tip!
I stedet for bacon kan denne ret laves med stegt fisk, en god hakkebøf eller en saftig svinekotelet stegt på panden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk