Babka-krans med chokolade og nødder
1. april 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Det søde brød med jødiske aner er her formet som en krans og fyldt med mælkechokolade og hasselnødder.
Bemærk
Hævetid: 1 time og 15 minutter
Ingredienser
Sådan gør du
Lun mælken i en skål, til den er lillefingervarm. Smuldr gæren, og rør den ud i den lune mælk. Tilsæt æg og sukker, og rør det sammen.
Tilsæt 250 g mel, og ælt dejen godt igennem i 2-3 minutter, gerne på en røremaskine. Tilsæt resten af melet, salt og det bløde smør, og ælt dejen godt, til den er glat og smidig og slipper skålens kant. Tilsæt kun ekstra mel, hvis dejen stadig er meget klistret.
Form dejen til en kugle, læg den i en ren skål, og dæk skålen med husholdningsfilm og et klæde. Lad dejen hæve lunt i ca. 1 time, til den har dobbelt størrelse.
Hak chokoladen groft. Smelt chokolade og smør sammen i en gryde ved lav varme. Blend imens hasselnødderne til fint mel. Tag gryden af varmen, og rør hasselnøddemel og flormelis i chokolademassen. Sæt chokoladefyldet på køl i ca. ½ time, til det har en smørbar konsistens.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 2 lige store stykker. Rul hvert stykke ud til et rektangel på ca. 40 x 25 cm.
Smør chokoladefyldet ud på begge dejstykker i et jævnt lag, og rul hvert stykke stramt sammen til en roulade. Sno de 2 roulader omkring hinanden, og form dem til en rund krans.
Læg kransen over på en bageplade med bagepapir. Rids snitter i ydersiden af kransen med et barberblad eller en skarp kniv, så kransen får ridser hele vejen rundt og åbner sig let. Dæk kransen med et rent klæde, og lad den efterhæve i 15 minutter.
Tænd ovnen på 180°. Pensl kransen med sammenpisket æg, og drys med grofthakkede hasselnødder.
Bag babka-kransen i ovnen i ca. 35 minutter, til den er gylden og gennembagt. Afkøl den let på en bagerist, og servér den lun og friskbagt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk