Baba ganoush med krydrede kikærter og granatæble
17. august 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: columbus leth
Den cremede auberginedip har vi importeret fra Mellemøsten, hvor den serveres som hummus. Her er den gjort til et selvstændigt måltid med kikærter på toppen og blendede hvide bønner i dippen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl auberginerne, flæk dem på langs, og dryp olie over.
Læg auberginerne på en bageplade med bagepapir med skærefladen nedad, og bag dem i ovnen i 25-30 minutter, til de er gyldne og møre. Tag dem ud, og afkøl let.
Skrab auberginekødet ud af skrællen med en ske, og kassér skrællen.
Pil og hak hvidløgene. Afdryp de hvide bønner.
Hæld bagt aubergine, hvidløg, hvide bønner, tahin og spidskommen i en blender, og kør til jævn konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Pil hvidløget, og hak det fint. Afdryp kikærterne.
Steg kikærterne i olie på en pande i 5-6 minutter, til de er let gyldne. Tilsæt hvidløg og garam masala, og steg i yderligere et par minutter.
Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Flæk granatæblet, bank kernerne ud med bagsiden af en stor ske, og kassér de hvide hinder. Skyl og hak persillen.
Anret baba ganoush på 4 tallerkner, og top med stegte kikærter, tomater, granatæblekerner og persille. Dryp lidt olie over, og servér med brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk