Baba ganoush
Baba ganoush minder om hummus, men er lavet på bagte auberginer. Den er fyldig og cremet. Dippen har rødder i det mellemøstlige køkken og passer derfor særligt godt sammen med de retter, du finder dér, men den er også alletiders til en grillet bøf eller ovnkartofler.
(1)
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Tips og tricks til Baba ganoush
Auberginedippen med det knapt så mundrette navn betyder direkte oversat forkælet far. Det menes, at dippen blev opfundet, så den kunne serveres til en sultan – deraf det sjove navn.
Baba ganoush smag
Auberginedippen laves ved at bage auberginerne og blende indmaden med en masse lækre krydderier og olie. Baba ganoush er derfor en fed og cremet dip, der smager dejligt krydret. Vil du have en mere spicy dip, kan du tilsætte cayennepeber eller frisk eller tørret chili.
Baba ganoush holdbarhed
Dippen kan holde 4-5 dage på køl i en lufttæt beholder, men den kan godt blive lidt brun i overfladen. Dryp lidt citronsaft over, og rør i den inden servering.