Baba ganoush

Baba ganoush minder om hummus, men er lavet på bagte auberginer. Den er fyldig og cremet. Dippen har rødder i det mellemøstlige køkken og passer derfor særligt godt sammen med de retter, du finder dér, men den er også alletiders til en grillet bøf eller ovnkartofler.

Baba ganoush
0-30 min.

(1)

May 9, 2021 af Line Holt NielsenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

dl

Sådan gør du

Tip!

Prøv også at tilsætte lidt frisk chili til din baba ganoush, hvis den gerne må sparke lidt ekstra til smagsløgene.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Tips og tricks til Baba ganoush

Auberginedippen med det knapt så mundrette navn betyder direkte oversat forkælet far. Det menes, at dippen blev opfundet, så den kunne serveres til en sultan – deraf det sjove navn.

Baba ganoush smag

Auberginedippen laves ved at bage auberginerne og blende indmaden med en masse lækre krydderier og olie. Baba ganoush er derfor en fed og cremet dip, der smager dejligt krydret. Vil du have en mere spicy dip, kan du tilsætte cayennepeber eller frisk eller tørret chili.

Baba ganoush holdbarhed

Dippen kan holde 4-5 dage på køl i en lufttæt beholder, men den kan godt blive lidt brun i overfladen. Dryp lidt citronsaft over, og rør i den inden servering.

Måske du også kan li'