Baba au rhum med marinerede bær
22. marts 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Lad de nybagte kager drukne i en sirup af rom og sukker, og servér dem med marinerede bær. Uhm!
Ingredienser
Udstyr
1 stk. muffinform
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Opløs gæren i mælken i en skål, og tilsæt vaniljekorn og æg. Rør blandingen godt sammen. Tilsæt mel, sukker, salt, birkes og fintrevet citronskal. Ælt dejen let sammen, og lad den hæve tildækket i 1 time ved stuetemperatur.
Hæld dejen i små muffinforme, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180° varmluft. Bag kagerne i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Kog rom, sukker og vand op i en gryde, og afkøl let. Dyp kagerne i romsiruppen, så de bliver gennemvædet.
Skyl og tør bærrene, og hæld dem i en skål. Hæld 3 spsk. romsirup i skålen, og bland forsigtigt, så bærrene bliver marineret.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål.
Servér baba au rhum med marinerede bær, flødeskum og citronmelisse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk