Avocadotoast med tofu
Sprøde toasts er altid et hit, og hvis du ønsker en vegetarisk version, kan du bruge avocado og smuldret tofu som fyld.

0-30 min.
(0)
3. juli 2023 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Peter Kam
Ingredienser
personer
- tofu
- 200 g
- olivenolie til stegning
- 1 tsk.
- avocadoer
- 2
- rødløg
- 1
- kruspersille
- 1 potter
- dijonsennep
- 1 tsk.
- tørrede chiliflager
- ½ tsk.
- salt og peber
- citroner
- ½
- toastbrød (store skiver)
- 4 skiver
- grøn pesto
- 6 spsk.
- frisk babyspinat
- 50 g
Sådan gør du
Læg tofuen i et rent viskestykke (eller pak den ind i køkkenrulle), og pres den fri for væske. Skær tofuen i tern, og rist dem let gyldne i olie på en pande i ca. 5 minutter. Tag tofuen af panden, og afkøl let.
Smuldr tofuen til fine krummer, og læg dem i en skål. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og mos avocadokødet med en gaffel. Pil og hak rødløg fint. Skyl og hak persille fint.
Rør smuldret tofu, avocado, rødløg, persille, sennep og chiliflager sammen i skålen, og krydr med salt og peber. Smag avocadosalaten til med citronsaft.
Flæk sandwichbrødene, og smør dem med pesto. Skyl spinat, og læg en håndfuld på hver sandwichbund. Top med avocadosalat, og læg toppen af brødet på. Rist de 4 sandwich i en toast- eller paninimaskine, til de er sprøde og lækre.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner