Avocadomadder med æg og chiliflager
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
I denne anretning får du både fibre fra rugbrødet, protein fra ægget og sunde fedtstoffer fra avocadoen – og så smager det virkelig godt!
Ingredienser
Sådan gør du
Rist rugbrødet på en brødrister, til det er helt sprødt.
Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skrab kødet ud i en skål. Mos avocadokødet med en gaffel. Smag det til med salt, peber og citronsaft.
Kog æggene i 5-6 minutter, til de er blødkogte. Pil og halvér dem.
Rens radiserne, og skær dem i skiver. Smør avocadomos på rugbrødsskiverne i et tykt lag, og top med ½ æg og radiser.
Drys med chiliflager, og riv lidt citronskal ud over hver avocadomad.
Tip!
I Danmark har vi tradition for en blid opvågnen med milde, sødlige smage på tallerkenen. I Østen spiser man med glæde krydrede risretter og stærke supper til morgenmad.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk