Avocadomad med feta og pocherede æg
22. november 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Den mest overdådige avocadotoast, den både mætter og smager − og pynter flot på din tallerken.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt eddike, og skru ned, så vandet holdes lige under kogepunktet. Slå 1 æg ud i en kop. Brug et piskeris til at røre rundt i vandet, så du får skabt en hvirvel i midten af gryden.
Hæld forsigtigt ægget fra koppen ned i hvirvlen, og lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig omkring blommen. Skub ægget ud i siden af gryden, og giv det 2-3 minutter, indtil hviden er fast og blommen stadig flydende. Tag ægget op, skab endnu en hvirvel i midten af gryden, og pochér de resterende æg på samme måde.
Rist skiver af brød på en brødrister eller i ovnen. Flæk avocadoerne, og mos avocadokødet med citronsaft, salt og peber i en skål.
Fordel avocadomosen på de ristede brødskiver. Top med smuldret feta og hakkede saltede mandler. Dryp balsamicoglace over, og anret to pocherede æg på hver toast. Drys med salt og peber, og pynt med skovsyre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk