Avocadomad med asparges og mozzarella
10. juni 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Simpelt, når det er allerbedst! Her får du en luksus-avocadomad med asparges og knas. Nyd den som morgenmad, til frokost eller måske som forret til et let måltid.
Ingredienser
Sådan gør du
Dryp brødet med lidt olie, og grill det på en varm grill(pande) i et par minutter i alt. Gnid det sprøde, grillede brød med pillet hvidløg.
Knæk den nederste, træede ende af aspargesene. Dryp aspargesene med lidt olie, og grill dem på den varme grill(pande) i et par minutter. Krydr med salt.
Rist sesamfrø og fennikelfrø på en tør, varm pande i 1-2 minutter. Afkøl let, og knus dem groft, f.eks. i en morter. Bland sesam, fennikel, grofthakkede pistacienødder, chili og salt sammen i en skål.
Flæk avocadoerne, kassér stenen, og skrab kødet ud med en ske. Mos det groft med en gaffel i en skål, og dryp med lidt citronsaft.
Smør brødet med avocadomos, top med asparges og brud af mozzarella, og drys med lidt dukkah. Servér straks.
Tip!
Der er rigeligt med dukkah, så gem resten i en lufttæt beholder, og brug den på supper, salater i sandwich eller til at dyppe brød i olivenolie og derefter dukkah.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk