Avocadomad med æg og krydderurter
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Luksusfrokost, som står klar på kort tid. En avocadomad mætter godt og udgør en smuk servering, når du pynter den med krydderurter.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog æggene i en gryde i 7-8 minutter, så de er smilende.
Rist rugbrødet sprødt.
Flæk avocadoerne, og skær avocadokødet i skiver. Dryp skiverne med citronsaft, og anret dem på brødet sammen med halverede, kogte æg.
Rens radiserne, og skær dem i skiver. Rist sesamfrø let på en tør pande.
Pynt avocadomadderne med radiser, sesamfrø og krydderurter. Krydr med salt og peber, og servér.
Tip!
Det er ofte billigere at købe et helt net med umodne avocadoer og selv lade dem modne på køkkenbordet. Læg evt. et æble eller en banan ved siden af avocaoerne – disse frugter udskiller stoffet ethylen, som får avocadoerne til at modne hurtigere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk