Avocadokage med pistacienødder og limeglasur
1. april 2019
af
Cecilie Sofie Svensson.
Foto: Stine Christiansen
Det ligner en almindelig sandkage, men den er fyldt med avocadoer og grønne pistacienødder. Avocadokagen smager bedst samme dag, som den er bagt, men kan også spises dagen derpå, da avocadoerne holder kagen saftig.
Ingredienser
Udstyr
1 sandkageform
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Skær avocadoerne i halve, fjern stenene, og skrab avocadokødet ud med en ske.
Riv skallen, og pres limefrugten. Blend avocadokødet med limesaft i en blender til en cremet masse.
Pisk smør, sukker og limeskal luftigt og cremet i en skål med en elpisker i et par minutter. Pisk æggene i 1 ad gangen.
Blend pistacienødderne til fint mel i en blender. Rør pistaciemel, matcha-tepulver, hvedemel, salt, bagepulver og avocadomassen i skålen. Pisk dejen hurtigt sammen.
Læg bagepapir i formen, og hæld dejen i. Bag kagen i ca. 1 time i ovnen. Tjek med en kødnål, om den er gennembagt.
Løft kagen ud af formen, og lad den køle helt af på en rist.
Rør limesaft sammen med flormelis til en tyk glasur, og hæld den over den helt kolde kage. Skær den i skiver, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk