Avocado- og fetacreme
4. januar 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Feta indeholder masser af smag og kan bruges som ingrediens i en luksuriøs creme, som du kan servere til lidt af hvert. Brug avocado-feta-cremen som dip til sprøde grøntsagsstave, som smørelse i en sandwich eller som kold sauce til måltidssalater eller som tilbehør til varme måltider med f.eks. fisk eller lyst kød.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr fetaen. Pil hvidløget, og riv det fint.
Skyl citronen, og riv skallen fint. Pres saften. Skyl dild, basilikum og purløg.
Blend feta, hvidløg, citronskal og -saft, krydderurter, avocado, sennep, olie og vand helt fint i en blender. Tilsæt en smule vand mere, hvis blenderen har svært ved at køre rundt.
Smag cremen til med salt og peber.
Servér gerne cremen sammen med grøntsager eller et godt brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk