Avocado- og fetacreme

4. januar 2022 af .

Foto: Peter Kam

Feta indeholder masser af smag og kan bruges som ingrediens i en luksuriøs creme, som du kan servere til lidt af hvert. Brug avocado-feta-cremen som dip til sprøde grøntsagsstave, som smørelse i en sandwich eller som kold sauce til måltidssalater eller som tilbehør til varme måltider med f.eks. fisk eller lyst kød.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr fetaen. Pil hvidløget, og riv det fint.
Skyl citronen, og riv skallen fint. Pres saften. Skyl dild, basilikum og purløg.
Blend feta, hvidløg, citronskal og -saft, krydderurter, avocado, sennep, olie og vand helt fint i en blender. Tilsæt en smule vand mere, hvis blenderen har svært ved at køre rundt.
Smag cremen til med salt og peber.
Servér gerne cremen sammen med grøntsager eller et godt brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar