Australske anzac-cookies
8. november 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
De sprøde cookies med havregryn, kokos og sirup er opkaldt efter de australske og newzealandske tropper under 1. verdenskrig, men smagen bør alligevel kunne få (jule)freden til at sænke sig. Make cookies, not war.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160°. Bland havregryn, hvedemel, kokosmel og sukker.
Varm sirup og smør op i en gryde, til smørret er smeltet. Rør natron og kogende vand sammen, og hæld det i smørblandingen.
Hæld det hele i havregrynsblandingen, og rør, til alt er godt blandet.
Tril dejen til kugler. Fordel kuglerne på en bageplade, og tryk dem en anelse flade.
Bag kagerne i ovnen i 10-12 minutter. Afkøl dem på en rist, og opbevar dem i en kagedåse.
Tip!
Du kan også lave kagerne tyndere, så der bliver det dobbelte antal, og lægge dem sammen med chokolade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk