Aubergineruller med bolognese
14. maj 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Rul dig ud med en skøn omgang aftensmad i fad, rig på både smag og grøntsager.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Rens og snit bladselleri. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern.
Steg løg, hvidløg, selleri og gulerødder let i olie i en stor gryde. Tilsæt oksekød og krydderier, og brun kødet. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og rødvin. Lad bolognesen simre i mindst 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Skyl auberginerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver på langs. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, krydr med salt, og bag skiverne i ca. 15 minutter i ovnen.
Smør et ovnfad med olie. Fordel bolognese på auberginerullerne, og læg et lille stykke mozzarella i den brede ende. Rul skiverne sammen om fyldet, og læg dem i fadet. Riv parmesan over, og sæt fadet i ovnen i 15 minutter, til osten er gylden og sprød.
Servér aubergineruller med rucolasalat og lunt flute.
Tip!
I stedet for 1 dl rødvin kan du bruge 3 spsk. rødvinseddike.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk