Auberginelasagne med kødsauce og mozzarella

1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

De fyldte auberginer er ikke kun dekorative, de er også ufatteligt smagfulde og udgør et saftigt og mættende fredagsmåltid.

Bemærk
Simretid: Mindst 30 minutter, gerne 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Tag kødet ud af køleskabet. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Skyl bladselleri, og snit i tynde skiver.
Svits løg, hvidløg og bladselleri i olie i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt oksekød, oregano, timian, salt og peber, og lad det stege, indtil oksekødet er brunet.
Hæld hakkede tomater, tomatpuré og rødvin i gryden. Rør rundt, og læg låg på. Lad kødsaucen simre i mindst 30 minutter og gerne op til et par timer, inden du smager til med salt og peber.
Tænd ovnen på 175°. Skær mozzarella i tynde skiver. Skyl auberginerne, og skær dem i skiver på langs fra top til bund, men undlad at skære igennem toppen og stilken.
Læg auberginerne i et ovnfast fad, og fordel kødsauce og mozzarella mellem skiverne. Sæt fadet i ovnen i 40 minutter, indtil auberginerne er helt møre. Servér med skyllet rucola og groft brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar