Auberginefad med squash og tomatsauce
26. juni 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En skøn og mættende vegetarisk ret, der kan spises alene eller som tilbehør til f.eks. et stykke stegt kylling eller fisk.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løget, og hak det fint. Skyl peberfrugten, og skær den i små tern.
Steg løg og peberfrugt i olie i en gryde i 2 minutter ved middel varme. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, sukker, oregano og balsamico, og bring tomatsaucen i kog. Skru ned til middellav varme, og lad tomatsaucen småkoge i 15 minutter. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 190° varmluft. Skyl auberginer og squash, og skær begge dele i 1 cm tykke skiver.
Fordel dem på en bageplade med bagepapir. Pensl skiverne med olie, og krydr med salt og peber. Steg grøntsagerne i ovnen i 20 minutter, til de er let gyldne.
Skru ovntemperaturen op på 200°. Smør et tyndt lag tomatsauce i bunden af et ovnfad, og fordel et lag aubergine og squash ovenpå. Fortsæt med at lægge tomatsauce og grøntsager i lag i fadet. Slut af med skiver af frisk mozzarella, og drys med fintrevet parmesan og rasp.
Dæk fadet med alufolie, og bag retten i ovnen i 30 minutter. Fjern alufolien, og bag retten i ovnen i 10 minutter mere, til overfladen er gylden. Servér med brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk