Auberginedip med nemme sesamknækbrød
17. marts 2022
af
Morten Schou.
Foto: Stine Christiansen
Servér en superlækker hjemmelavet snack før middagen eller sammen med en drink. Opskriften på auberginedip med nemme sesamknækbrød er enkel og kan nemt ganges op.
Bemærk
Bagetid, auberginer: 45 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Prik auberginerne med en urtekniv, og bag dem møre i ovnen ved 180˚ grader i ca. 45 minutter (de kan også grilles, så vil dippen få et mere intenst smagsudtryk).
Køl auberginerne af, halvér dem, og skrab kødet ud med en ske.
Blend kødet med en stavblender sammen med tahin, koriander og spidskommen. Smag til med limesaft (eller citronsaft) og salt.
Anret auberginedip i en skål, dryp gavmildt med olivenolie, drys med frisk koriander, og servér straks med sesamknækbrød til.
Pisk æggehvider og mel sammen til en flydende dej med en elpisker (dejen skal have konsistens som pandekagedej).
Smør dejen tyndt ud på bagepapir, drys med sesam og salt, og bag knækbrødene gyldne og sprøde i ovnen ved 180˚.
Knæk sesamknækbrødene ud i mindre stykker, og servér.
Tip!
Drys evt. også dippen med lidt ristede kerner og fintrevet citronskal inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk