Auberginedip med nemme sesamknækbrød

17. marts 2022 af .

Foto: Stine Christiansen

Servér en superlækker hjemmelavet snack før middagen eller sammen med en drink. Opskriften på auberginedip med nemme sesamknækbrød er enkel og kan nemt ganges op.

Bemærk
Bagetid, auberginer: 45 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Prik auberginerne med en urtekniv, og bag dem møre i ovnen ved 180˚ grader i ca. 45 minutter (de kan også grilles, så vil dippen få et mere intenst smagsudtryk).
Køl auberginerne af, halvér dem, og skrab kødet ud med en ske.
Blend kødet med en stavblender sammen med tahin, koriander og spidskommen. Smag til med limesaft (eller citronsaft) og salt.
Anret auberginedip i en skål, dryp gavmildt med olivenolie, drys med frisk koriander, og servér straks med sesamknækbrød til.
Pisk æggehvider og mel sammen til en flydende dej med en elpisker (dejen skal have konsistens som pandekagedej).
Smør dejen tyndt ud på bagepapir, drys med sesam og salt, og bag knækbrødene gyldne og sprøde i ovnen ved 180˚.
Knæk sesamknækbrødene ud i mindre stykker, og servér.

Tip!

Drys evt. også dippen med lidt ristede kerner og fintrevet citronskal inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar