Auberginedip med granatæblekerner
16. august 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
I de arabiske lande går den cremede auberginedip under navnet baba ganoush. Her er dippen toppet med granatæblekerner, der giver friskhed og knas.
Bemærk
Hviletid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl auberginerne, og skær et par snit i dem. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 1 time ved 200°.
Vend dem en gang imellem. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af. Halvér dem, skrab det bløde kød ud, og del det med fingrene i lange, tynde strimler.
Smid skrællen ud. Lad auberginekødet dryppe godt af i en sigte i knap 1 time, så al saften løber af.
Pil og hak hvidløg. Riv skallen, og pres saften af citronen.
Læg det afdryppede auberginekød i en skål, og rør det godt sammen med hvidløg, citronsaft og -skal, olie, salt og peber.
Skyl og hak persille og mynte. Vend persille og mynte i dippen lige inden servering. Pynt med granatæblekerner og evt. ekstra krydderurter.
Servér fx dippen med ristede pitabrød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på Baba Ganoush