Astronaut-drink

Astronaut-drinken smager akkurat som den ispind, mange husker fra deres barndom, nemlig astronaut-isen. Astronaut-drinken er nem at lave, og hvis den skal være ekstra festlig, kan du servere den med en ispind eller nogle frosne vingummibamser.

Astronaut-drink
0-30 min.

(5)

July 29, 2022 af Linn GrubbströmFoto: Maryna Voronova

Ingredienser

stk.

Sådan gør du

Tip!

Du kan også bytte grenadine ud med Råstoff Strawberry-Rhubarb. Skær i så fald lidt ned for vodkaen, da der også er alkohol i Råstoff.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du astronaut-drink

En rigtig astronaut drink skal smage af den raketformede ispind med vingummibamser i toppen. Isen er en læskende lemonade-is, hvor toppen smager af bær. Her i opskriften får astronaut drinken sin smag fra Sprite eller Faze Kondi, der skal give lemonade-smagen, og grenadinen sørger for masser af sød bær-smag. Du kan dog også få den velkendte og elskede smag med jordbær- og rabarberlikør. Læs mere her.

Lav astronaut drink med to farver

Her i opskriften har vi blot mikset drinken sammen, så den får en flot, rød farve, men du kan sagtens lave drinken i to farver, hvis den skal ligne en vaskeægte astronaut-is – drinken skal dog alligevel røres sammen, inden den drikkes, så smagen fordeler sig.

Vil du have drinken tofarvet, skal du vente med at hælde grenadinen i til sidst. Hæld den forsigtigt i, så den falder til bunds og drinken bliver flot lagdelt. Voila!

Astronaut drink med Råstoff

Råstoff er et dansk spiritus-mærke, der laver shots og spiritus med forskellige smage. Særligt deres Råstoff Strawberry-Rhubarb smager sammen med sodavand af astronaut-is. Skift derfor evt. grenadine ud med Råstoff, men skær i så fald lidt ned for vodkaen, da der også er alkohol i Råstoff. 

Astronaut drink med gin

Du kan sagtens skifte vodkaen ud med gin, hvis du foretrækker det. Gin smager af mere end vodka, som er mere smagsneutral, men hvis du er vild med ginsmagen, er det oplagt at bruge den i denne søde drink.

Astronaut drink i bowle

Skal der være stor fest, kan du lave en ordentlig portion af opskriften her og mikse den sammen i en bowle eller en glasdispenser med tappehane. Opskriften ovenover giver én drink, så gang den op med det antal personer I bliver. Brug omregningstabellen her, hvis du skal omregne til andre mål end cl og dl.

Omregner

  • 10 cl = 1 dl
  • 10 dl = 1 liter

Astronaut drink i alkoholfri version

Den farverige astronaut drink er oplagt at servere til børn og andre, der ønsker at holde sig fra alkohol, og det gøres nemt ved blot at undlade vodka. Tilsæt tilsvarende sodavand.

Inspiration til andre festlige drinks

Skal du holde fest og savner inspiration til farverige drinks? Så tjek alle vores festlige drinks og cocktails ud her! Herunder kan du se et udvalg af vores mest populære. Find links til alle 4 drinks under billedet.

Måske du også kan li'