Aspargestærte med spinat og parmaskinke

1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Fin aspargestærte, hvor aspargene placeres i hel figur, så de danner et flot tydeligt mønster.

Ingredienser

Udstyr

en lille bradepande (20 x 30 cm)

Sådan gør du

Bræk den nederste træede ende af aspargesene. Læg aspargesene i en gryde med kogende, letsaltet vand i 2 minutter. Læg dem i en sigte, og køl dem hurtigt af med rindende koldt vand fra hanen. Tør dem forsigtigt i et rent viskestykke.
Beklæd en lille bradepande med bagepapir, og smør papiret med 1 spsk olivenolie. Læg 4-5 lag filodej i bradepanden, så bradepandens bund og indvendige kanter dækkes.
Tænd ovnen på 185°.
Pisk æg og mælk (eller madlavningsfløde) sammen, og krydr med salt og peber. Skyl spinaten, og vend den i æggemassen. Fordel spinat-ægge-massen oven på filodejen i bradepanden. Læg de hele asparges øverst i et tæt mønster.
Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til æggemassen er fast og kanterne gyldne. Drys med friskhøvlet parmesan, når tærten har bagt 15 minutter i ovnen.
Blend de afdryppede kapers med olie i en minihakker. Vend fintklippet purløg i kapersolien, og krydr med peber.
Sæt aspargestærten frem på bordet, og server med parmaskinke og kapersolie i en lille skål.

Tip!

Uden for aspargessæsonen kan tærten tilberedes med spinkle, dampede porrer eller med rodfrugter skåret i tykke stave, fx rødbeder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar