Aspargestærte med spinat og parmaskinke
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Line Falck
Fin aspargestærte, hvor aspargene placeres i hel figur, så de danner et flot tydeligt mønster.
Ingredienser
Udstyr
en lille bradepande (20 x 30 cm)
Sådan gør du
Bræk den nederste træede ende af aspargesene. Læg aspargesene i en gryde med kogende, letsaltet vand i 2 minutter. Læg dem i en sigte, og køl dem hurtigt af med rindende koldt vand fra hanen. Tør dem forsigtigt i et rent viskestykke.
Beklæd en lille bradepande med bagepapir, og smør papiret med 1 spsk olivenolie. Læg 4-5 lag filodej i bradepanden, så bradepandens bund og indvendige kanter dækkes.
Tænd ovnen på 185°.
Pisk æg og mælk (eller madlavningsfløde) sammen, og krydr med salt og peber. Skyl spinaten, og vend den i æggemassen. Fordel spinat-ægge-massen oven på filodejen i bradepanden. Læg de hele asparges øverst i et tæt mønster.
Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til æggemassen er fast og kanterne gyldne. Drys med friskhøvlet parmesan, når tærten har bagt 15 minutter i ovnen.
Blend de afdryppede kapers med olie i en minihakker. Vend fintklippet purløg i kapersolien, og krydr med peber.
Sæt aspargestærten frem på bordet, og server med parmaskinke og kapersolie i en lille skål.
Tip!
Uden for aspargessæsonen kan tærten tilberedes med spinkle, dampede porrer eller med rodfrugter skåret i tykke stave, fx rødbeder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk