Aspargestærte med parmaskinke og tomatsalat

30. maj 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Let og lækker sommermad, når det er allerbedst! Aspargestærte er en af vores favoritter i aspargessæsonen, og den her opskrift er både nem og lækker!

Ingredienser

Udstyr

1 tærteform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Rul tærtedejen ud, læg den i en smurt tærteform, og trim kanten. Prik dejen med en gaffel, og sæt den på køl, imens du gør tærtefyldet klar.
Skyl aspargesene, kassér den nederste, træede ende, og skær resten i mindre stykker. Skær skinken i strimler. Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver. Hak timianen fint.
Steg asparges, skinke og forårsløg i olie i en pande i 3-4 minutter ved middel varme. Krydr med timian, salt og peber, og tag panden af varmen.
Pisk æg, fløde og revet ost sammen med et piskeris i en skål, og krydr med salt og peber.
Fordel aspargesblandingen i tærtebunden, og hæld æggemassen over.
Bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter, til den er gylden, og æggemassen har sat sig.
Skyl og slyng salaten. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
Pisk olie, eddike, sennep og honning sammen med et piskeris i en stor skål, og smag til med salt og peber.
Vend salat, tomater og dressing sammen. Servér tomatsalaten til aspargestærten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar