Aspargessuppe med kokosstegt kylling

Grøn aspargessuppe med kokosstegt kylling og citronolie er en lækker, cremet suppe, der med de knasende kyllingespyd får lidt ekstra kant.

Ingredienser

Udstyr

tynde grillspyd af træ

Sådan gør du

Pil skalotteløget, og hak det fint. Skyl asparges, og bræk den nederste, træede ende af. Gem både asparges og de afbrækkede ender.
Læg de træede aspargesender i en gryde sammen med hvidvin og skalotteløg. Lad det koge sammen i gryden, indtil væden er fordampet. Tilsæt bouillon, og lad det simre ved svag varme i 15 minutter.
Si suppen, og pres væden godt fra aspargesenderne, så al den gode smag kommer med. Spæd evt. suppen op med lidt ekstra vand, så du har tilstrækkeligt med suppe.
Skyl babyspinaten. Hæld den siede suppe tilbage i gryden, og tilsæt spinat og cremefraiche. Bring suppen i kog. Tag gryden af varmen, og blend suppen med en stavblender direkte i gryden, til den er jævn og glat. Smag til med salt og peber
Riv skallen af citronen fint. Pisk olivenolie og halvdelen af citronskallen sammen i en lille skål.
Vend kyllingefileterne i en blanding af resten af den fintrevne citronskal og kokosmel. Sæt dem på hver sit spyd, og steg dem i lidt smør eller olie på en pande i ca. 3 minutter på hver side ved middel varme, til de er sprøde og gyldne.
Skær de rå asparges i tynde skiver på skrå, læg dem i suppen, og bring den i kog. Servér suppen med kyllingespyd, et dryp citronolie og lunet brød.

Tip!

Du kan servere suppen helt uden kød, eller du kan servere den med fisk eller skaldyr til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. oktober 2018 af .

Foto: Stine Christiansen

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar