Aspargessuppe

Her får du den helt klassiske skrub af-suppe, der smager dejligt af asparges og fløde.

Aspargessuppe
0-30 min.

(7)

February 2, 2022 af Christine Bille NielsenFoto: Carina Krüger

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Gode tips til aspargessuppe

I 80'erne og 90'erne var aspargessuppen fast inventar til diverse fester – den blev nemlig ofte serveret som skrub af-mad, altså natmat. Den vækker minder om mormor, men den holder stadig. Med denne nemme opskrift kan du lave en cremet aspargessuppe på ingen tid! Herunder har vi samlet en række gode råd til dig, der skal servere en lækker suppe med asparges.

Aspargessuppe med friske asparges

I denne opskrift laves suppen af friske asparges, både grønne og hvide. Asparges har en meget kort sæson, så det er om at slå til, mens de er fine. De grønne er nemme at gå til, bare knæk enderne af, og så er de lige til at spise. De hvide skal skrælles først, men smagen er udsøgt.

Selvom det ikke er sæson for asparges, kan man godt få lyst til at aspargessuppe. De grønne kan heldigvis fås fra ulandet året rundt, så brug udelukkende dem, hvis du vil lave suppen på friske asparges. Alternativt kan du bruge aspargessnitter fra dåse.

Gammeldags aspargessuppe (billig)

Den helt gammeldags variant laves af asparges på dåse –  den smager også dejligt, og så er den noget billigere at lave. Er det uden for asparges-sæsonen, eller foretrækker du dåseasparges, kan du derfor købe aspargessnitter på dåse og bruge aspargesvandet som base i suppen. I stedet for majsstivelse skal du bruge almindeligt hvedemel.

Lav en opbagning af smør mel, og jævn suppen med aspargesvandet. Herefter kommer du bouillon og fløde i og lader suppen koge igennem. Du skal muligvis ikke bruge lige så meget bouillon som angivet i denne opskrift, hold derfor lidt igen. Smag til med salt og peber, og hæld til sidst aspargessnitterne i suppen.

Aspargessuppe med kylling eller bacon

Vil du have en lidt fyldigere suppe, kan du servere den med lækker topping. F.eks. er sprød bacon eller små stykker kylling gode forslag, hvis du vil have en mere mættende suppe, som også fungerer til hovedret. Du kan også servere aspargessuppen med croutoner, krydderurter eller et stykke fisk. 

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'