Aspargessuppe

2. februar 2022 af .

Foto: Carina Krüger

Her får du den helt klassiske skrub af-suppe, der smager dejligt af asparges og fløde.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl de grønne asparges, og bræk den nederste, træede ende af. Skræl forsigtigt de hvide asparges fra hovedet og ned (selve hovedet skal ikke skrælles). Knæk evt. den nederste, lidt grove ende af.
Skær hovederne af aspargesene, og skær et stykke på 2 cm af efter hovederne. Gem hoveder og stykker til senere. Skær resten af aspargesene i grove stykker.
Svits asparges i smør i en gryde i 10 minutter. Hæld bouillon ved, og kog aspargesene helt møre. Blend suppen, og si den, så de groveste trævler sigtes fra.
Rør fløden med majsstivelse, og rør blandingen i suppen. Kog op under omrøring. Smag til med salt og peber. Kom de rå aspargesstykker i suppen, og lad dem koge med i ca. 5 minutter, til de er møre.
Hak purløget fint. Gem 2 spsk. til drys. Blend resten med olie, til den er flot grøn. Servér suppen i skåle dryppet med lidt purløgsolie. Drys med purløg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

 • Alkohol
 • Fisk
 • Gluten
 • Jordnødder
 • Laktose
 • Nødder
 • Skaldyr
 • Soja
 • Æg

Kostretning

 • Vegansk
 • Vegetarisk
 • Uden svinekød
 • Pescetarisk

Gode tips til aspargessuppe

I 80'erne og 90'erne var aspargessuppen fast inventar til diverse fester – den blev nemlig ofte serveret som skrub af-mad, altså natmat. Den vækker minder om mormor, men den holder stadig. Med denne nemme opskrift kan du lave en cremet aspargessuppe på ingen tid! Herunder har vi samlet en række gode råd til dig, der skal servere en lækker suppe med asparges.

Aspargessuppe med friske asparges

I denne opskrift laves suppen af friske asparges, både grønne og hvide. Asparges har en meget kort sæson, så det er om at slå til, mens de er fine. De grønne er nemme at gå til, bare knæk enderne af, og så er de lige til at spise. De hvide skal skrælles først, men smagen er udsøgt.

Selvom det ikke er sæson for asparges, kan man godt få lyst til at aspargessuppe. De grønne kan heldigvis fås fra ulandet året rundt, så brug udelukkende dem, hvis du vil lave suppen på friske asparges. Alternativt kan du bruge aspargessnitter fra dåse.

Gammeldags aspargessuppe (billig)

Den helt gammeldags variant laves af asparges på dåse –  den smager også dejligt, og så er den noget billigere at lave. Er det uden for asparges-sæsonen, eller foretrækker du dåseasparges, kan du derfor købe aspargessnitter på dåse og bruge aspargesvandet som base i suppen. I stedet for majsstivelse skal du bruge almindeligt hvedemel.

Lav en opbagning af smør mel, og jævn suppen med aspargesvandet. Herefter kommer du bouillon og fløde i og lader suppen koge igennem. Du skal muligvis ikke bruge lige så meget bouillon som angivet i denne opskrift, hold derfor lidt igen. Smag til med salt og peber, og hæld til sidst aspargessnitterne i suppen.

Aspargessuppe med kylling eller bacon

Vil du have en lidt fyldigere suppe, kan du servere den med lækker topping. F.eks. er sprød bacon eller små stykker kylling gode forslag, hvis du vil have en mere mættende suppe, som også fungerer til hovedret. Du kan også servere aspargessuppen med croutoner, krydderurter eller et stykke fisk. 

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar