Aspargessalat med stegte æg og krydderurter
6. juni 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Nu hvor de danske, grønne asparges er lækrest, er det oplagt at bruge dem rundhåndet i en smuk salat med stegte æg på toppen.
Ingredienser
Sådan gør du
Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Skyl og slyng salaten, og del den i grove stykker.
Rør sennep, citronsaft, olie, eddike, salt og peber sammen i en skål, og vend dressingen sammen med romainesalaten.
Steg aspargesene i olie på en pande ved høj varme i 2-3 minutter. Krydr med salt og peber, og tag dem af panden.
Slå æggene ud på den varme pande, og steg dem i ca. 3 minutter på hver side. Krydr med salt.
Anret salaten på tallerkner, og top med asparges, løg, friske krydderurter og stegte æg, og servér evt. med brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk