Aspargessalat med laks, æg og nye kartofler
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
En frisk salat med grøntsager, laks og delikate vagtelæg, der både kan udgøre en god forret eller en let hovedret.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne. Kog dem i letsaltet vand i en gryde i 15-20 minutter, til de er netop møre.
Bring en anden gryde med vand i kog, og kog vagtelæggene i 4 minutter, til de er smilende.
Steg laks i lidt olie på en pande i 4-5 minutter på hver side. Krydr laksekødet med salt og peber.
Bræk den nederste træede ende af alle asparges. Skræl det yderste lag af de hvide asparges med en tyndskræller fra lige under hovedet og ned mod bunden. Skyl de grønne asparges.
Skær både hvide og grønne asparges i smalle bånd med tyndskrælleren eller en skarp kniv.
Riv skallen, og pres citronen. Bland olivenolie sammen med lidt citronsaft, fintrevet citronskal, salt og peber.
Halvér kogte kartofler, og vend dem i citrondressingen. Pil og halvér æg. Bræk laksekødet i mundrette stykker. Skyl og tør salatbladene.
Anret kartofler, laks, asparges og vagtelæg i dybe tallerkener, og top med salatblade og krydderurter. Servér med brød til.
Tip!
Du kan også pynte med bronzefennikel, der er en krydderurt med tynde, trådlignende blade, om som smager og dufter af anis (lakrids). Den er nem at dyrke i haven og er samtidig utroligt dekorativ.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk