Asparges-omelet med bacon og basilikum
2. juni 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
En hurtig hverdagsret fyldt med smagen af forår. Foretrækker du lidt mere bid i aspargesene, kan du undlade at koge dem.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær baconen i små tern. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene.
Steg baconternene sprøde på en pande. Læg dem på en tallerken med fedtsugende papir, og tør panden af.
Kog aspargesene i 2-3 minutter i en gryde med letsaltet vand. Afdryp.
Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med lidt mælk, salt og peber.
Smelt smørret på panden, tilsæt æggeblandingen, og lad den stege i 3-4 minutter. Læg de kogte asparges ovenpå, skru ned for varmen, og bag omeletten færdig under låg i 6-7 minutter, til æggemassen har sat sig.
Riv parmesan over den åbne omelet med asparges, og top med bacon og friskhakkede krydderurter. Servér med salat, rugbrød og smør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk