Asparges med smilende æg og salsa verde

11. maj 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Den grønne sauce er proppet med smag fra bl.a. kapers, ansjoser og friske krydderurter og passer perfekt til de grønne asparges.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog æggene i en gryde med saltet vand i 6½ minut. Skyl dem straks i koldt vand, og afkøl dem helt. Pil æggene, og skær dem i halve.
Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér den.
Damp aspargesene i 1 cm kogende, saltet vand med en smørklat i en dyb pande i ½ minut. Afdryp.
Skyl forårsløgene, og skær roden og det øverste af toppen af. Hæld forårsløgene i en blender sammen med skyllede og groftplukkede krydderurter (inkl. bløde stilke),pillet hvidløg, ansjoser og kapers, og kør til ensartet konsistens. Tilsæt sennep, olie og eddike, kør igen, og smag til med salt og peber.
Anret aspargesene på et fad, top med salsa verde og æg, og servér straks.

Tip!

Salsaen kan også hakkes i hånden, hvis du ønsker en mere rustik udgave.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar