Asparges med smilende æg og salsa verde
11. maj 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Den grønne sauce er proppet med smag fra bl.a. kapers, ansjoser og friske krydderurter og passer perfekt til de grønne asparges.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog æggene i en gryde med saltet vand i 6½ minut. Skyl dem straks i koldt vand, og afkøl dem helt. Pil æggene, og skær dem i halve.
Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér den.
Damp aspargesene i 1 cm kogende, saltet vand med en smørklat i en dyb pande i ½ minut. Afdryp.
Skyl forårsløgene, og skær roden og det øverste af toppen af. Hæld forårsløgene i en blender sammen med skyllede og groftplukkede krydderurter (inkl. bløde stilke),pillet hvidløg, ansjoser og kapers, og kør til ensartet konsistens. Tilsæt sennep, olie og eddike, kør igen, og smag til med salt og peber.
Anret aspargesene på et fad, top med salsa verde og æg, og servér straks.
Tip!
Salsaen kan også hakkes i hånden, hvis du ønsker en mere rustik udgave.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk