Asparges med quinoa, rucola og feta
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Lækkert tilbehør, hvor den salte fårefeta supplerer både asparges, chili og rucola godt.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl quinoa med koldt vand i en sigte. Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Hæld quinoaen i, når vandet koger, og lad den koge under låg i 12 minutter.
Skyl den kogte quinoa med koldt vand i en sigte, og afdryp godt.
Skyl asparges, og bræk den nederste, træede ende af.
Opvarm olivenolie på en pande. Drys chiliflager på panden, tilsæt asparges, og lad dem stege ved høj varme. Vend dem efter ca. 3 minutter, og steg i yderligere ca. 3 minutter. De skal stadig have lidt bid.
Bland de stegte asparges sammen med quinoa i en skål. Skyl og tør rucola, og vend det sammen med quinoa og asparges i skålen.
Anret quinoablandingen på et fad. Smuldr feta, og fordel det over quinoablandingen. Pres saften af citronen.
Dryp med citronsaft og god olivenolie. Krydr med salt og peber, og bland det hele godt sammen. Pynt med skyllede spirer, og servér straks, evt. med godt brød til.
Tip!
Du kan bruge blomkålsris i stedet for quinoa. Blomkålsris er meget finthakket, rå blomkål, som evt. kan overhældes med kogende vand. Kan ofte købes i pose i større supermarkeder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk