Asparges med laks og rævesauce
24. maj 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Sprøde asparges med laks og hjemmelavet rævesauce er altid godt. Retten er til 4 personer som en del af et større måltid.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær enderne af aspargesene, og kassér dem. Skræl de hvide asparges.
Damp aspargesene i en pande med 1-2 cm saltet vand med en smørklat. Damp evt. aspargesene hver for sig, da de grønne skal dampe i ½-1 minut og de hvide lidt længere, afhængig af tykkelse.
Lun farin, sennep og eddike i en kasserolle, til farinen er smeltet. Pisk olie i, og rør dressingen sammen med finthakket dild.
Anret afdryppede, lune asparges (eller kolde) på et fad, top med laks, plukket basilikum, salt og peber, og servér med rævesauce, citronbåde og brød.
Tip!
Skal du have retten med, kan du med fordel pakke saucen i en bøtte eller flaske for sig.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk