Asparges med kammuslinger og spinatsauce
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
En indbydende lille aspargesret med smørstegte kammuslinger og en skøn spinatsauce, som både kan serveres som forret eller som grønt tilbehør til en lækker weekendfrokost.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl guleroden, og skær den i skiver. Pil og hak skalotteløget.
Kog grøntsagerne op i en lille gryde sammen med peberkorn, persille, laurbærblad og hvidvin. Lad det simre 15 minutter med låg.
Si lagen, og kassér urter og grøntsager. Hæld lagen tilbage i gryden.
Skyl aspargesene, og bræk den grove ende af. Kog aspargesene i lagen i 2 minutter. Fisk dem op med en hulske eller lignende, og hold dem varme under alufolie. Lad lagen blive i gryden.
Skyl spinaten. Bland spinat og skovsyre i krydderlagen (gem lidt skovsyre til pynt),tilsæt fløde, og kog i 2 minutter.
Blend saucen jævn med en stavblender, og smag til med salt og peber.
Steg kammuslingerne i smør på en pande ved god varme i 1-2 minutter på hver side, til de er flot gyldne. Krydr med salt og peber.
Rist hasselnødderne på en tør pande, indtil de begynder at dufte. Hæld dem over på et rent viskestykke, og gnid skallerne af ved at massere hasselnødderne rundt inde i viskestykket. Hak nødderne groft.
Anret asparges og kammuslinger på tallerkener. Hæld saucen over, og pynt med hasselnødder, knuste rugchips og skovsyre.
Tip!
Skovsyre har en dejlig frisk smag af citron og er god i salater, i kryddersmør eller i grøntsagsretter. Fås i velassorterede supermarkeder. Skovsyre indeholder ligesom spinat oxalsyre, som er skadelig, hvis det spises ofte og i store mængder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk