Asiatiske kyllingespyd med ris og sukkerærter
1. oktober 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Disse festlige asiatiskinspirerede kyllingespyd vækker glæde rundt om bordet. Hvis du ikke er så vild med stærk mad, kan du naturligvis udelade den friske chili.
Bemærk
Marinering: 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
grillspyd
Sådan gør du
Snit citrongræs helt fint. Skræl ingefær, og riv det fint. Rens chilien, og skær den i skiver. Pil og pres hvidløg. Knus de sorte peberkorn i en morter. Pres saften af limefrugterne. Rør alle ingredienserne til marinaden godt sammen i en skål.
Skær kyllingefileterne i store tern, og sæt dem på grillspyd. Læg dem på et fad, og hæld marinaden over dem. Lad dem trække i marinaden på køl i mindst 30 minutter.
Steg kyllingespyddene på en havegrill eller på en (grill)pande i 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
Skyl jasminris med koldt vand i en sigte. Hæld dem i en gryde, tilsæt vand og salt, og bring gryden i kog. Lad risene koge i 12 minutter, til de er møre.
Skyl sukkerærterne, og lad dem koge sammen med risene i de sidste 2 minutter af kogetiden.
Hæld vandet fra gryden med jasminris og sukkerærter.
Anret kyllingespyd og ris på tallerkener, og pynt med limefrugt skåret i både, plukket koriander og hakkede peanuts.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk