Asiatiske kyllingespyd med ris og sukkerærter

Disse festlige asiatiskinspirerede kyllingespyd vækker glæde rundt om bordet. Hvis du ikke er så vild med stærk mad, kan du naturligvis udelade den friske chili.

Bemærk
Marinering: 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

grillspyd

Sådan gør du

Snit citrongræs helt fint. Skræl ingefær, og riv det fint. Rens chilien, og skær den i skiver. Pil og pres hvidløg. Knus de sorte peberkorn i en morter. Pres saften af limefrugterne. Rør alle ingredienserne til marinaden godt sammen i en skål.
Skær kyllingefileterne i store tern, og sæt dem på grillspyd. Læg dem på et fad, og hæld marinaden over dem. Lad dem trække i marinaden på køl i mindst 30 minutter.
Steg kyllingespyddene på en havegrill eller på en (grill)pande i 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
Skyl jasminris med koldt vand i en sigte. Hæld dem i en gryde, tilsæt vand og salt, og bring gryden i kog. Lad risene koge i 12 minutter, til de er møre.
Skyl sukkerærterne, og lad dem koge sammen med risene i de sidste 2 minutter af kogetiden.
Hæld vandet fra gryden med jasminris og sukkerærter.
Anret kyllingespyd og ris på tallerkener, og pynt med limefrugt skåret i både, plukket koriander og hakkede peanuts.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. oktober 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar