Asiatiske kyllingekødboller på pind
4. september 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Servér kødbollerne i en skål, eller sæt dem på pinde for en mere festlig servering.
Ingredienser
Udstyr
4-8 træspyd
Sådan gør du
Rør kød og salt sammen i en skål, så kødet får en let sej konsistens. Tilsæt æg, kokosmælk, finthakket forårsløg og rasp, og rør farsen godt sammen.
Form farsen til små kødboller. Steg dem i olie på en dyb pande i 5-6 minutter, til de er næsten gennemstegte.
Skræl og hak ingefær fint. Rens og hak chili fint. Pres saften af limefrugten. Rør ingefær, chili, limesaft, sukker og sojasauce sammen til en marinade.
Hæld marinaden over kødbollerne i panden, og ryst panden, så marinaden fordeler sig. Skru op for varmen, så marinaden koger let op. Lad kødbollerne småstege i marinaden i 2-3 minutter, til marinaden sætter sig på kødbollerne som en glasering.
Sæt kødbollerne på spyd, og anret dem på et fad. Drys med finthakkede forårsløg og sesamfrø, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk