Asiatiske kødboller med savojkål og nudler

Kødbollerne kan også laves med hakket kylling, kalkun eller kalvekød. Nudlerne kan erstattes af kogte jasminris.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør det hakkede svinekød med fintrevet hvidløg og friskrevet ingefær. Tilsæt sojasauce og æg, og rør farsen godt sammen. Form farsen til små kødboller.
Bring en gryde i kog med letsaltet vand, og kog kødbollerne i ca. 5 minutter, til de kommer op til overfladen – så er de færdige. Sluk for varmen, men lad kødbollerne ligge i vandet, så de holder sig varme.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, hæld kogevandet fra, og hold nudlerne varme i gryden.
Skær savojkål i grove stykker (du kan også bruge kinakål). Rens forårsløgene, og snit dem groft. Hak chilien fint (fjern evt. kernerne først),og pluk korianderen.
Opvarm en wok eller dyb (sautere)pande med olie, og steg kålen ved høj varme i ca. 2 minutter. Tilsæt østerssauce sammen med de kogte, afdryppede nudler og de varme kødboller, og varm det hele godt igennem.
Anret wokretten i dybe tallerkener eller skåle, og drys med de snittede forårsløg, den hakkede chili, plukket koriander og sesamfrø.

Tip!

Rør evt. farsen sammen om morgenen, og form den til små kødboller. Læg dem på et fad, og stil det tildækket i køleskabet, til du kommer hjem fra arbejde. Så har kødbollerne trukket ekstra smag, og det går hurtigt med at få retten færdig.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar