Asiatiske kødboller med coleslaw
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
De asiatiske kødboller er fulde af velsmag og passer perfekt sammen med de sprøde salatwraps og den cremede coleslaw.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl og hak forårsløg fint. Skræl og riv ingefær.
Rør svinekød, forårsløg, ingefær, fiskesauce, chilisauce, salt og limesaft sammen i en skål.
Form farsen til små kødboller, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Steg dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennemstegte – vend dem undervejs.
Skyl spidskål, og skræl gulerødder. Riv kål og gulerødder groft på et rivejern. Snit basilikum og mynte i fine strimler. Skyl og hak forårsløg fint. Bland kål, krydderurter og forårsløg sammen i en skål.
Rør mayonnaise, risvinseddike og sød chilisauce sammen, og krydr med salt og peber. Vend dressingen godt rundt i kålblandingen.
Læg de stegte kødboller i en skål, og vend dem sammen med sød chilisauce, så de bliver let glaserede.
Pres saften af limefrugterne. Skyl salaten, og del den i blade. Pluk korianderbladene af stilkene. Fyld hvert salatblad med coleslaw, 3 kødboller og lidt koriander på toppen. Dryp med limesaft, og servér straks. Husk servietter!
Tip!
Med en færdigsnittet kålblanding fra supermarkedets grøntafdeling er det hurtigt at lave coleslaw! Alternativt kan du lave din egen blanding af spidskål (gerne både grøn og rød) og gulerødder som her i opskriften.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på amerikansk coleslaw