Asiatiske kødboller i teriyakisauce med nudler
5. maj 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Kødbollerne glaseres i teriyakisauce, som er en klassisk smagsgiver i det asiatiske køkken. Den kan købes på flaske i supermarkedet, men du kan også nemt lave den selv.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør kødet sejt med salt. Tilsæt æg, kokosmælk, finthakket forårsløg og rasp, og rør farsen sammen, til den er sammenhængende.
Form farsen til små kødboller på størrelse med en hel valnød. Opvarm en dyb pande med olie, og steg kødbollerne på panden i 5-7 minutter, til de er gennemstegte. Læg kødbollerne over på en tallerken, og rengør panden.
Skræl ingefær, og hak den fint. Hak chilien fint. Pres saften fra limefrugten. Bland sukker, soja, ingefær, chili og limesaft sammen i panden, og bring det i kog. Lad det småkoge i 5 minutter, til saucen tykner let.
Læg kødbollerne tilbage i panden, og vend dem rundt i saucen, til de er helt dækkede. Skru ned til lav varme, og lad kødbollerne simre i saucen i 5-10 minutter før servering.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og afdryp dem godt. Skræl gulerødderne, og riv dem i strimler. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skrå skiver. Rist sesamfrøene let på en tør og varm pande.
Anret nudlerne på et serveringsfad sammen med kødboller, teriyakisauce og gulerødder, og drys retten med forårsløg og sesamfrø.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk