Asiatiske boller i karry

6. april 2021 af .

Foto: Peter Kam

Boller i karry er en velkendt klassiker, hvor alle kan være med. I denne version får retten et asiatisk tvist med både ingefær, soya og sesamolie i kødbollerne og ekstra meget grøn topping.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør farsen sej med salt og peber i en skål. Rør havregryn og mælk sammen i en skål, og lad det trække i 5 minutter. Skræl ingefær, og riv den fint på et rivejern. Pil hvidløg, og hak det fint. Vend havregryn, mælk, ingefær, hvidløg, æg, karrypasta, soja, sesamolie, sukker og fiskesauce i farsen, og vend den forsigtigt sammen med en ske. Lad farsen trække i 15 minutter.
Form små kødboller med hænderne.
Bring vand med en smule salt i kog i en stor gryde. Læg forsigtigt kødbollerne i vandet, og kog dem i 8 minutter. Fisk forsigtigt bollerne op, tjek, at de er gennemkogte, og læg dem til side.
Skræl guleroden, og riv den groft. Skyl æble og chili, og hak det fint. Pil løget, og hak det fint. Steg gulerod, æble, chili, løg og karry i en gryde i olie i 2 minutter. Tilsæt friskpresset limesaft, fiskesauce og kokosmælk, og lad saucen simre i 20 minutter på lav varme.
Blend saucen fint med en stavblender. Smag den til med salt og peber. Læg bollerne i saucen sammen med bambusskudene.
Kog risene efter anvisning på pakken.
Skyl sugarsnaps og forårsløg, og snit det fint på skrå. Skær mangoen i tynde skiver. Skyl chilien, og skær den i skiver.
Rist cashewnødderne på en tør pande, og hak dem groft. Skyl korianderen.
Servér ris med sauce og kødboller. Drys sugarsnaps, forårsløg, mango, chili, cashewnødder og koriander over retten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar