Asiatiske andelår med nudelsalat
15. november 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Start dagen før med at lægge andelårene i marinaden, så kødet bliver ekstra mørt og smagfuldt.
Bemærk
Marinering: 8 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Dup andelårene tørre. Pil hvidløget, skræl ingefæren, og riv begge dele fint. Pres limesaften. Rør hvidløg, ingefær, limesaft, peanutbutter, brun farin, soja og sesamolie sammen i en stor skål.
Vend andelårene godt rundt i marinaden, og lad dem marinere på køl i mindst 8 timer.
Tænd ovnen på 200°. Beklæd et ovnfast fad med bagepapir, og læg andelårene i fadet. Bag dem i ovnen i ca. 1 time, til de er gennemstegte og skindet er sprødt.
Læg nudlerne i en stor skål, og overhæld dem med kogende vand og lidt salt. Læg et låg eller en tallerken over skålen, og lad nudlerne trække i 10 minutter, til de er møre. Afdryp nudlerne i en sigte.
Skræl gulerødderne, og riv dem i lange strimler. Skyl og skær lilla spidskål i meget tynde strimler. Skræl mangoen, skær stenen fri, og skær mangokødet i tern. Hak persille og mynte groft.
Pres saften fra limefrugterne, og bland den sammen med sojasauce og sukker.
Vend nudler, gulerødder, spidskål, mango, persille og mynte sammen i en skål, og vend limedressingen rundt i salaten. Drys salaten med cashewnødder, og servér til andelårene.
Tip!
Hvis skindet på andelårene ikke er sprødt efter stegetiden, så giv dem 5 minutter til sidst med ovnens grillfunktion tændt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk