Asiatisk svinemørbrad i wok med nudler
17. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Børnene kan sagtens være med til at hakke og snitte kål og grøntsager, og hvis I er vilde med stærk mad, kan der tilsættes lidt frisk rød chili eller mere rød karrypasta til retten.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og hold dem varme indtil servering.
Skyl spidskålen, fjern stokken, og snit spidskålen fint. Skyl og del broccolien i mindre buketter. Skyl og nip bønnerne. Pil hvidløg og løg, og skær begge dele i tynde skiver. Skræl ingefær, og hak den fint.
Afpuds svinemørbraden for fedt og sener, og skær kødet i tynde strimler. Opvarm halvdelen af olien i en wok eller dyb pande – wokken skal være rygende varm. Tilsæt karrypasta, og brun svinekødet godt.
Tag svinekødet op, og hæld resten af olien i wokken. Steg spidskål, broccoli og bønner ved høj varme, til det får lidt farve.
Tilsæt svinekød, løg, hvidløg og ingefær, og vend godt rundt. Hæld sojasauce, fiskesauce og friskpresset limesaft i wokken, og giv retten et hurtigt opkog. Tag panden fra varmen.
Anret wokretten oven på nudlerne, og top med cashewnødder og sort sesam. Servér frisk koriander ved siden af, som man selv kan drysse over sin ret.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk