Asiatisk salat med svinemørbrad og koriander
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Denne udsøgte asiatiske salat har en yderst komplet smag og gøres endnu bedre med en smagfuld svinemørbrad til.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Krydr mørbraderne med salt og peber, og brun dem på alle sider i olie på en pande.
Steg mørbraderne færdige i ovnen, det tager ca. 15 minutter.
Lad dem hvile i 5 minutter, og skær dem så i tynde skiver. Du skal kun bruge halvdelen af kødet, så gem resten til en let aftensmad i morgen, eller brug det i madpakken.
Pres saften af limefrugter. Rens og hak chili og forårsløg fint. Rør limesaft sammen med sukker, sojasauce og olie. Bland chili og forårsløg i sammen med fintrevet ingefær.
Skyl og pluk hjertesalater. Skyl og halvér tomaterne. Skyl agurken, og skær den i skiver. Rens og hak forårsløg fint.
Anret det hele på et fad sammen med skyllede sugarsnaps. Fordel kødet ovenpå. Hak krydderurterne fint, og drys dem over.
Servér salaten med en skål nykogte ris eller nudler, asiatisk vinaigrette og halverede limefrugter, så man selv kan dryppe mere limesaft på.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk